RAJZOK AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁRA

csütörtök 05 október 2017 - 11:10:00 Administrator in:Egyéb
RAJZOK AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁRA


Október 5-e az állatok világnapja, mely egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. Érdemes feltöltődnünk azokkal az élményekkel, amelyeket csak az állatok adhatnak nekünk.

Ennek érvényben tartására intézményünk az Állatok Világnapja alkalmából rajzpályázatot hirdetett, melyen iskolánk minden évfolyama képviseltette magát. Tanulóink sok szép alkotást készítettek, melyeket az intézmény minden diákjának és dolgozójának megmutattunk, hiszen a gyönyörű rajzok iskolánk falára kerültek.

A bíráló bizottság nehezen tudott dönteni, majd végül a következő eredmények születtek:

Festés kategória: 1. helyezett: Nagy Lolita 3. osztály
Ragasztás kategória: 1. helyezett: Poczók Erzsébet 7. osztály
Plasztika/gyurmázás kategória:
1. helyezett: Az 1. osztályos tanulócsoport
Színes ceruza rajz kategória:
1.-2. osztály: 1. helyezett: Hipszki Vivien 2. osztály
3.-4. osztály: 1 helyezett: Kalla Zoltán 4. osztály
5.-6. osztály: 1. helyezett: Kolompár Dávid 6. osztály
7.-8. osztály: 1. helyezett: Molnár Petra 7. osztály
Szakiskola: 1. helyezett: Burai Natália 9. E osztály

A győztesek mese-CD-t, kifestőt és édességet kaptak.


Szabó Anikó, pedagógus


Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

MOLNÁR SÁNDOR, 9. OKJ-S TANULÓ SIKEREI

csütörtök 05 október 2017 - 11:03:13 Administrator in:Sport


Molnár Sándor a Benedek Elek Általános Iskola, Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola 9. OKJ osztályos tanulója az elmúlt időszakban jelentős és kimagasló sikereket ért el.
Eredményeiről és terveiről kérdezte őt Böröcz Gábor 10. OKJ osztályos tanuló.
- Hétfőn reggel neked tapsolt az egész iskola és láttuk a rólad készült képeket a Hevesi Hírportálon is. Milyen rendezvényeken szerepeltél ebben a hónapban és milyen eredményeket értél el?
- A megyei őszi atlétika versenyen 1500 m-es futásban és távolugrásban lettem első, súlylökésből második helyezett. A Hevesi SE megyei I. osztályú serdülő csapatának csatára vagyok. Legutóbb 7:4-re nyertünk hazai pályán. Szeptember 22.-én a Hevesi Futónapon képviseltem az iskolánkat, ahol 1. helyezett lettem a 3 km-es utcai futáson. Mindenkit legyőztem, még a felnőtt férfiakat is. Előtte egy héttel pedig Budapesten a FODISZ Székházban vehettem át egy dicsérő oklevelet ajándék utalvánnyal, mint Heves megye legeredményesebb sportolója.
- Milyen versenyek előzték meg az elmúlt tanévben ezt a ritka, szép kitüntetést?
- Nyíregyházán, az Országos Diákolimpián 4:45-tel nyertem 1500 m-en, majd 800 m-es futásban 2.35-tel lettem első a szakiskolások országos versenyén, Baján. Egerben mezei futásban országos döntőbe jutottam és labdarúgásból is országos döntőbe segítettem a csapatomat a diákolimpián. Az őszi versenyen a „Legügyesebb játékos” különdíját kaptam meg.
- Ezt a sok, szép eredményt biztos komoly munka előzte meg! Hányszor edzel hetente és kik segítenek céljaid elérésében?
- Van hetente öt testnevelés órám, egy fociedzés az iskolában, három az egyesületben, hétvégén pedig meccs. Általánosban Besenyei Zsuzsanna, a szakiskolában Szabó Anikó testnevelők, valamint Molnár Kálmánné osztályfőnököm biztat. Fociedzésen Hegedűs Zsuzsanna tanárnő és Barát Attila edző foglalkozik velem.
- Mire marad még időd a sport mellett?
- Otthon az én dolgom a jószágok ellátása. A lovak a kedvenceim! Szeretek sportműsorokat nézni, zenét hallgatni és táncolni is.
- Hogy megy a tanulás? Mik a távolabbi terveid?
- Tavaly a tanév végén kitűnő tanuló lettem. A legfontosabb a kerti munkás-szakma megszerzése, azután pedig hivatásos sportoló szeretnék lenni.
- Nagyon remélem, Sanyi, hogy így is lesz! Jó egészséget és kitartást kívánok a terveidhez! Köszönöm a beszélgetést!
A riportot lejegyezte: Szabó Anikó tanárnő

Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

Tanévnyitó ünnepség a Benedek Elek Általános Iskolában

hétfő 04 szeptember 2017 - 09:33:01 Administrator in:Egyéb
Szeptemberben elsején benépesült a Benedek Elek Általános Iskola is.

A tanévnyitó ünnepségen a tanulók verssel köszöntötték az új tanévet, majd Pocsai Zsuzsanna, intézményvezető asszony ünnepi köszöntője és lelkesítő szavai buzdítottak minden diákot az iskolai életre.

Az intézményben az általános iskolai képzés mellett szakiskolai képzés is működik, mely a múlt tanévben vált teljessé, hiszen az előkészítő képzésre épülve a kétéves kerti munkás OKJ-s képzés a végére ér, tanulóik először tettek szakmai vizsgát.

Az intézmény vezetése, a pedagógusok, a pedagógiai munkát segítők mindent megtesznek azért, hogy a tanulók szép eredményeket érjenek el a különböző versenyeken és szívesen járjanak iskolába.


(Heves, 2017. szeptember 01.)

Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
Oldal:  1 2 3 ... 42 [43] 44 ... 47 48 49

Hírkategóriák

Valid XHTML 1.1  CSS Valido! tema e107 by e107wORks