Komplex Beszámoló 2015-2016

KOMPLEX
2015/2016.

„Megfutamodni a harctól, ez a legrosszabb, ami megtörténhet velünk.
Rosszabb, mint vereséget szenvedni,
mivel a vereségből mindig tanulhatunk valamit,
de a megfutamodással csak ellenségünk győzelmét hirdetjük.“
/Paulo Coelho, brazil író/

A komplex tanulmányi versenyre készülő tanulók felkészítése minden héten, 2 foglalkozáson történik. Négyfős csapatot kell kiállítani 6-os és 7-es gyerekekből a megyei fordulóra, amely minden év tavaszán kerül megrendezésre.
Több tantárgyból kell adott témakörök alapján felkészülniük a diákoknak és a versenyen csapatként számot adni a megszerzett tudásukról. Egy tantárgy mindig egyéni versenyszámként szerepel. Az idén a magyar irodalom, történelem, földrajz, informatika és életvitel tantárgyakból kell felkészülniük a csapatoknak, egyéni versenyszámként pedig a magyar nyelvtan szerepel.
SNI- s tanulókként ez óriási pluszmunkát és odafigyelést igényel. Sokszor kell a 6-os tanulónak előre megtanulnia a 7-es tananyag egyes részeit, vagy a 7-es gyermeknek feleleveníteni a 6-ban tanultakat. Ezért előfordul az, hogy tanév elején még 8-10 gyermek is jelentkezik nagy lelkesedéssel, majd ahogy sűrűsödnek a feladatok, úgy fogy a lelkesedés. De azért minden évben kialakul az a négyfős csapat, amely végül képviseli iskolánkat a színvonalas versenyen. Évek óta szép eredménnyel szerepelnek. Már volt olyan tanév (2012), amikor iskolánk tanulói képviselték megyénket az országos versenyen, ahol a középmezőnyben (14. hely) végeztek.
Az idén iskolánk rendezi meg a megyei fordulót, április 5.-én. Lelkesen készülnek a nagy megmérettetésre, mivel idén a házigazdái is leszünk ennek a rangos eseménynek.


Csécseiné Burovincz Ágnes
Felkészítő tanár
Valid XHTML 1.1  CSS Valido! tema e107 by e107wORks