KOMPLEX 2015/2016.

KOMPLEX
2015/2016.
év végi beszámoló

„Megfutamodni a harctól, ez a legrosszabb, ami megtörténhet velünk.
Rosszabb, mint vereséget szenvedni,
mivel a vereségből mindig tanulhatunk valamit,
de a megfutamodással csak ellenségünk győzelmét hirdetjük.“
/Paulo Coelho, brazil író/

A komplex tanulmányi versenyre készülő tanulók felkészítése minden héten, 2 foglalkozáson történt. Négyfős csapatot kellett kiállítani 6-os és 7-es gyerekekből a megyei fordulóra, amely minden év tavaszán került megrendezésre.
Az idén magyar irodalom, történelem, földrajz, informatika és életvitel tantárgyakból kellett felkészülniük a csapatoknak, egyéni versenyszámként pedig a magyar nyelvtan szerepelt.
SNI- s tanulókként ez óriási pluszmunkát és odafigyelést igényelt. Sokszor kell a 6-os tanulónak előre megtanulnia a 7-es tananyag egyes részeit, vagy a 7-es gyermeknek feleleveníteni a 6-ban tanultakat, illetve még régebben tanultakat is. Ezért előfordul az, hogy tanév elején még 8-10 gyermek is jelentkezik, majd ahogy sűrűsödnek a feladatok, úgy fogy a lelkesedés. Jelenleg 6 gyermek készül a megmérettetésre. Közülük került ki az a négyfős csapat, amely végül képviselte iskolánkat a színvonalas versenyen. Évek óta szép eredménnyel szerepelnek.
Az idén iskolánk rendezte meg a megyei fordulót, április 5.-én. A pedagógusok lelkes, kreatív és odaadó munkájának köszönhetően sikerült egy nagyon szép és színvonalas versenyt megrendezni. Munkájukat ezúton is nagyon köszönöm.
A gyerekek is lelkesen készültek a nagy megmérettetésre, amelyet végül, szoros küzdelemben megnyertek és ezzel megkapták a lehetőséget, hogy képviseljék megyénket az országos versenyen, melyet ez úttal Dunaújvárosban rendeztek meg június 3-4-én.
A csapat tagjai: Bundri Ferenc 6.o.
Molnár Zsolt 6.o.
Kovács Ferenc 7.o.
Rácz Alex 7.o.


Az országos versenyen 23. helyezést értek el.
A szép eredményért gratulálunk nekik.
Június 15-én meghívást kaptunk a Megyeháza dísztermében tartott díjátadó ünnepségre, ahol az Egri Pedagógiai Oktatási Központ díszoklevéllel jutalmazta a csapat tagjait és felkészítő tanárukat.
Heves, 2016. június 20.
Csécseiné Burovincz Ágnes
Felkészítő tanár
Valid XHTML 1.1  CSS Valido! tema e107 by e107wORks