Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
1956-ra emlékeztünk
1956-ra emlékeztünk


Intézményünk iskolai ünnepség formájában emlékezett az 1956-os eseményekről.
1989. október 23-a óta ez a jeles nap kettős nemzeti ünnep Magyarországon: az 1956-os forradalom kitörésének napja és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja.
Ennek jegyében az alsó tagozat, a felső tagozat és a szakiskolai tanulók verssel, énekkel, tánccal, jelenetekkel elevenítették meg az 1956-os forradalom és szabadságharc napjait, idézték meg azokat a hősöket, akik a hazáért, a szabadságért, a függetlenségért harcolva váltak az utókor számára halhatatlan példává.


Molnár Kálmánné
Fotó: Balla Ildikó

Írta MolnárKálmánné on csütörtök 24 október 2019 - 18:58:28 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
BENEDEK ELEK-HÉT
BENEDEK ELEKRE EMLÉKEZTÜNKA Benedek Elek Általános Iskola, Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola az elmúlt héten emlékezett a nagy mesemondóra, az intézmény névadójára, Benedek Elekre.

Tiszteletére egy egész hetes programot szerveztünk. A hetet intézményünk vezetője, Pocsai Zsuzsanna nyitotta meg, majd A kismalac és a farkasok című mesét tekintette meg az egész iskola.

Másnap a meseillusztrációk elkészítése vette kezdetét - összesen 42 rajz érkezett meg csütörtökig, az elbírálás napjáig. Ugyanezen a napon látogatott el hozzánk Csabai András Kisnánáról, aki – mint Kisnánai Sólymos Vitéz – számolt be az egykori virágzó életet élő kisnánai várról, az akkori uralkodókról, harcokról.

Harmadnap a Lóci Színpad bábművésze, Lázár Attila kápráztatta el a közönséget az iskola tornatermében – zenés-prózai interaktív bemutatójával.

A következő napon táncházban szórakozhattak tanulóink.

A hét zárásaként ünnepi műsor keretében méltattuk Benedek Elek munkásságát, majd az intézmény minden tagozata énekkel, tánccal, verssel, jelenetekkel tette emelkedettebbé az ünnepi hangulatot.
Ekkor került sor a meseillusztrációk értékelésére és jutalmazására is.

Végezetül az intézmény parkjában elhelyezett Benedek Elek-szobor koszorúzásával fejeződött be az emlékhét.

„Erdő, mező, hegy völgy, falu… minden mesél itt.” (Benedek Elek) – így vált valósággá e rövid gondolat most – egy hét alatt.


Molnár Kálmánné
Fotó: Kocsis Erika, Oszlánczi ÁgnesÍrta MolnárKálmánné on szombat 28 szeptember 2019 - 12:51:31 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Tanévnyitó a Benedekben
TANÉVNYITÓ A BENEDEKBEN


Szeptember 2-án megnyitotta kapuit tanulói és dolgozói előtt a Benedek Elek Általános Iskola, Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola is.
A 2019/2020-as tanévben nyolc általános iskolai, három szakiskolai osztályban és egy fejlesztő csoportban zajlik a nevelő-oktató munka.
A Himnusz elhangzása után a 3. osztályosok vidám verssel üdvözölték az új tanévet.
Pocsai Zsuzsanna, intézményünk vezetője köszöntötte a diákokat, az intézmény dolgozóit, a megjelent szülőket. Beszédét - hagyományainkhoz híven - jókívánságokkal folytatta: kedves, bátorító szavakat mondott az első osztályos tanulóinknak és szüleiknek, köszöntötte a szakiskolai előkészítő osztályban tanulókat, mindkét évfolyam ajándékcsomaggal kezdhette meg az új tanévet.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusok tudásuk legjavát adva törekednek a színvonalas nevelés-oktatás megvalósítására, ebben számítanak a szülők hatékony támogatására is. Mindez a tanulók részéről szintén céltudatos hozzáállást követel meg a magatartás és a szorgalom terén egyaránt. Felvázolta az intézményben elvárt felelősségvállalást, az eredményesen és kitartóan tanulók ösztöndíj-lehetőségeit, az intézmény várható felújítási munkálatait.
Bemutatta Kiss Szabinát, a Heves Város Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata munkatársát, aki a tanév folyamán heti egy alkalommal vesz részt az intézményben előforduló aktuális problémák megoldásában.
A Szózat elhangzása után mindenki elfoglalta a tantermét, és megkezdődött a munka.

Molnár Kálmánné, pedagógus
Fotó: Oszlánczi Ágnes
Írta MolnárKálmánné on kedd 03 szeptember 2019 - 12:44:56 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
Oldal:  [1] 2 3 ... 18 19 20