Országos "Gyönyghalászat" Versenyen a benedekes diákok

csütörtök 30 május 2019 - 14:09:41 MolnárKálmánné in:Rendezvények
„Soha ne add fel!”

Az idei tanévben negyedik évébe lépett a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Program Országos Tanulmányi Versenyén való részvétel a Benedek Elek Iskolában, melyet tanulásban akadályozott 5-8. osztályos diákok számára indítottak 2010-ben.

A tavalyi tanév sikeresen zárult, hiszen egy nyolcadikos tanulónkat behívtak az országos döntőbe magyar nyelv és irodalom tantárgyból, aki 4. helyen végzett.

Az idén szeptemberben jelentkezettek közül négy tanuló vitte végig a tanév nyolcfordulós levelezős versenyét magyar és történelem tantárgyakból - nagy igyekezettel, szorgalommal és kitartással. Hárman teljesen újak voltak, közülük ketten pedig éppen kezdtek ismerkedni a felső tagozattal.
A havonta elektronikusan küldött feladatlapok megoldására szakköri foglalkozáson volt lehetőségünk, ahol a számítógép segítségével utána tudtunk nézni a válaszoknak. Majd azokat helyesen megfogalmazva, az utasításokat követve küldtük vissza határidőre az adott tanév ismereteit feldolgozó kérdésekre adott feleleteket.
Az effajta kikeresős tanulási tevékenység és a számítógép használata nagyon motiválta a gyerekeket egész éven át.

A fordulók eredményeit rendszeresen követtük a Gyöngyhalászat honlapján és a tanév végére a célul kitűzött döntőbe jutás is megvalósult!
Hárman történelemből a valós helyezéseik alapján, egy tanuló pedig magyarból - visszalépések következtében - jutott be az országos döntőbe, amit Tatán rendeztek meg a tatai Öreg-tó partján gyönyörű természeti környezetben május 23 - 25. között.
A hosszú utat autóbusszal, metróval és vonattal tettük meg két ötödikes, egy hetedikes tanulóval és egy kísérővel.

A versenyre való ráhangolódást ismerkedés, barátkozás és egy bőséges reggeli előzte meg. Délután városnéző vonaton ülve láthattuk Tata nevezetességeit.
Közel száz gyermek mérhette össze tudását a hét műveltségi területre kiterjedő tanulmányi versenyen. Érkeztek diákok Szegedről, Kalocsáról, Kiskunlacházáról, Budapestről, Komlóról, Pécsről, Keszthelyről is.

Az eredmények kihirdetésekor a történelem tantárgy volt az utolsó. Már kezdtük azt hinni, hogy elfeledkeztek rólunk…

A programfelelős (Zsóka néni) így konferált be bennünket:

„… és Heves aratott!” 1. helyezett: Kalla Zoltán 5. osztályos, 2. helyezett: Hirt Gábor 5. osztályos - mindketten történelem tantárgyból.

A kétfogásos ünnepi vacsorát a kemping elegáns éttermében fogyasztottuk el, majd koccintottunk is – igaz, csak Fantával!

Cserna Krisztián 7. osztályos tanuló magyarból 5. helyezést ért el, Balogh Tamásnak pedig ajándékot küldtek, mert négy éven keresztül versenyzett történelemből. Az élen végzett tanulók és felkészítő tanáraik könyvekkel, ajándékokkal megrakodva búcsúztak el a gyönyörű Tatai-tótól és a vártól.

Szabó Anikó, felkészítő pedagógus

Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

Hírkategóriák

Valid XHTML 1.1  CSS Valido! tema e107 by e107wORks