Hír: LXVII. Komplex Tanulmányi Verseny
(Kategória: Egyéb)
Küldte: admin
kedd 23 április 2024 - 19:07:42

2024. április 18-án került sor a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák tanulóinak szervezett XLVII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megrendezésére. Az idei tanévben a Gyöngyösi Petőfi Sándor EGYMI volt a verseny házigazdája. Négyfős csapatok nevezhettek a vármegyei fordulóra, melynek tagjai hatodik és hetedik osztályos tanulók.
A csapat tagjai:
Balogh Zsigmond 6. osztály
Halász Ármin 6. osztály
Balogh Napsugár 7. osztály
Balogh Mária 7. osztály
Különböző tantárgyakból kellett felkészülniük a tanulóknak, majd a versenyen csapatként számot adni a megszerzett tudásukról.
A verseny tantárgyai és témakörei:
Magyar irodalom: A mesék és mondák világa - Mátyás király
Történelem: Hunyadi Mátyás, a reneszánsz uralkodó
Technika és tervezés: Mátyás király jelképeinek elkészítése
Természettudomány: Mátyás király életének jelentősebb magyarországi állomásai.
Miután az intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket, rövid eligazítás után megkezdődött a verseny. Minden állomáson egy háromtagú zsűri várta a tanulókat, akik elmondták az adott tantárgyhoz és a feladatok megoldásaihoz az instrukciókat. Az állomások közötti szünetekben a vendégeket és versenyzőket egyaránt finom falatokkal és frissítőkkel kínálták. A verseny végeztével ebéd következett, majd egy érdekes kutyás bemutatóra invitálták a versenyen résztvevőket. Ezalatt az állomások zsűri elnökei együtt összesítették az elért pontszámokat, eredményeket, majd következett a várva várt eredményhirdetés. Intézményünk tanuló szépen szerepeltek, megyei szinten harmadik helyezést értek el. A verseny nagyon szorosnak bizonyult, csapatunk csupán egyetlen egy ponttal maradtak le a második helyezett csapattól. A versenyen való kiemelkedő teljesítményéért, Balog Napsugár a magyar irodalom állomáson különdíjban részesült.
Ezúton is gratulálunk a versenyző csapat tagjainak a szép eredményért, és további sok sikert kívánunk!


Heves, 2024. április 18.
Czinkóczi Ágnes
felkészítő pedagógus, gyógypedagógus
Ezen hír származási helye:
( http://benedekelekiskola.ininet.hu/news.php?extend.224 )