LXVII. Komplex Tanulmányi Verseny

kedd 23 április 2024 - 19:07:42 admin in:Egyéb
2024. április 18-án került sor a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák tanulóinak szervezett XLVII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megrendezésére. Az idei tanévben a Gyöngyösi Petőfi Sándor EGYMI volt a verseny házigazdája. Négyfős csapatok nevezhettek a vármegyei fordulóra, melynek tagjai hatodik és hetedik osztályos tanulók.
A csapat tagjai:
Balogh Zsigmond 6. osztály
Halász Ármin 6. osztály
Balogh Napsugár 7. osztály
Balogh Mária 7. osztály
Különböző tantárgyakból kellett felkészülniük a tanulóknak, majd a versenyen csapatként számot adni a megszerzett tudásukról.
A verseny tantárgyai és témakörei:
Magyar irodalom: A mesék és mondák világa - Mátyás király
Történelem: Hunyadi Mátyás, a reneszánsz uralkodó
Technika és tervezés: Mátyás király jelképeinek elkészítése
Természettudomány: Mátyás király életének jelentősebb magyarországi állomásai.
Miután az intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket, rövid eligazítás után megkezdődött a verseny. Minden állomáson egy háromtagú zsűri várta a tanulókat, akik elmondták az adott tantárgyhoz és a feladatok megoldásaihoz az instrukciókat. Az állomások közötti szünetekben a vendégeket és versenyzőket egyaránt finom falatokkal és frissítőkkel kínálták. A verseny végeztével ebéd következett, majd egy érdekes kutyás bemutatóra invitálták a versenyen résztvevőket. Ezalatt az állomások zsűri elnökei együtt összesítették az elért pontszámokat, eredményeket, majd következett a várva várt eredményhirdetés. Intézményünk tanuló szépen szerepeltek, megyei szinten harmadik helyezést értek el. A verseny nagyon szorosnak bizonyult, csapatunk csupán egyetlen egy ponttal maradtak le a második helyezett csapattól. A versenyen való kiemelkedő teljesítményéért, Balog Napsugár a magyar irodalom állomáson különdíjban részesült.
Ezúton is gratulálunk a versenyző csapat tagjainak a szép eredményért, és további sok sikert kívánunk!


Heves, 2024. április 18.
Czinkóczi Ágnes
felkészítő pedagógus, gyógypedagógus

Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

Hírkategóriák

Valid XHTML 1.1  CSS Valido! tema e107 by e107wORks