Hír: KOMPLEX 2016/2017.
(Kategória: Egyéb)
Küldte: Administrator
szerda 19 április 2017 - 12:11:35

„Legyen bennünk kitartás és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.“
/ Marie Curie/


A komplex tanulmányi versenyre készülő tanulók felkészítése minden héten, 1 foglalkozáson történik. Négyfős csapatot kell kiállítani 6-os és 7-es gyerekekből a megyei fordulóra, amely minden év tavaszán kerül megrendezésre.
Több tantárgyból kell adott témakörök alapján felkészülniük a diákoknak és a versenyen csapatként számot adni a megszerzett tudásukról. Egy tantárgy mindig egyéni versenyszámként szerepel, amely az idén a matematika. A csapatoknak pedig a magyar, történelem, földrajz, természetismeret és életvitel tantárgyakból kell megmutatniuk a tudásukat. Különböző játékos feladatokkal, interaktív anyaggal, feladatlapokkal próbáljuk elmélyíteni a tantárgyi ismeretanyagot. A gyerekek nagyon élvezik a foglalkozásokat, amelyen a csapatban való munkálkodás az egymásra figyelés képességének elsajátítása is nagy szerepet kap.
SNI- s tanulókként ez óriási pluszmunkát és odafigyelést igényel. Sokszor kell a 6-os tanulónak előre megtanulnia a 7-es tananyag egyes részeit, vagy éppen vissza kell emlékeznie az előző tanévben tanultakra, illetve a 7-es gyermeknek feleleveníteni a 6-ban, vagy 5-ben tanultakat. Ezért előfordul az, hogy tanév elején még akár két csapatra való gyermek is jelentkezik nagy örömmel, majd ahogy sűrűsödnek a feladatok, úgy fogy a kezdeti lelkesedés.
Jelenleg 5 gyermek készül a megmérettetésre. Közülük kerül ki az a négyfős csapat, amely végül képviseli iskolánkat a színvonalas versenyen. Évek óta szép eredménnyel szerepelnek diákjaink.
Az idén az Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium rendezi meg a megyei fordulót, április 4.-én.
A gyerekek lelkesen és nagy izgalommal készültek a megyei fordulóra. Az előző évek szép eredményeit az idén is folytatták, ami most a 3. helyezést hozta számukra. Nagyon szoros verseny alakult ki a csapatok között, mivel minden tanuló nagyon felkészült volt és nagy örömmel adtak bizonyságot tudásukról. A feladatok közel álltak a gyerekekhez, változatosak és érdekesek voltak.
Ebben a tanévben is megmutatták iskolánk tanulói, hogy kitartással és sok-sok munkával milyen szép eredményt lehet elérni…
Heves, 2017
Csécseiné Burovincz Ágnes
Felkészítő tanárEzen hír származási helye:
( http://benedekelekiskola.ininet.hu/news.php?extend.12 )