Középfokú intézménybe való beiratkozás

csütörtök 06 június 2024 - 16:14:04 admin in:Egyéb
Általános információk

A középfokú intézménybe a 2024 /2025 tanévre történő beiratkozás időpontja

2024. június 26 -28. (szerda péntek)

A szülőknek a beiratkozás napján személyesen meg kell jelenni a középfokú intézményben. A gyermek személyi igazolványát, az általános iskolai tanulmányok befejezését igazoló bizonyítványát valamint a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, nyilatkozatok eredeti példányát a beiratkozáskor be kell mutatni.

A beiratkozáshoz szükséges adatok azonban előzetesen, a KRÉTA rendszeren keresztül is megadhatók az intézmény számára, gyorsítva ezzel a középfokú
intézménybe történő beiratkozás folyamatát.

A szülőknek az előzetes, elektronikus adatbeküldésre 2024. június 19. és 2024. június 26. között i időszakban van lehetősége.A beiratkozást segítő felhasználói útmutató a következő linken érhető el.
felhasznli_tmutat_-_beiratkozs_tankerleti_kzpont_fenntartsban_mkd_kzpfok_intzmnybe.pdf

Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

30. Jubileumi Névadó Ünnepség a hevesi Benedek Elek EGYMI-ben

csütörtök 30 május 2024 - 15:49:00 admin in:Egyéb
Ismét mérföldkőhöz érkezett a hevesi Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola.
1993. szeptember 30-án ünnepélyes keretek között a – járásban elsőként – az intézmény névadó ünnepséget tartott. Ennek tiszteletére került megrendezésre 2024. május 24-én egy nagyszabású megemlékezés.
A jubileumi rendezvényt Szabó Zsolt Úr, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, ezután Heves város polgármestere, Sveiczer Sándor Úr köszöntötte a vendégeket, majd Ballagó Zoltán Úr, az Egri Tankerületi Központ igazgatója mondta el ünnepi gondolatait.
A köszöntők után Pocsai Zsuzsanna Főigazgató Asszony idézte fel a múltat: „… 30 évvel ezelőtt az akkori IV. sz. Általános Iskola dolgozói közössége úgy döntött, hogy felveszi egy olyan híres ember nevét, aki élete és munkássága során mindig közel állt a gyermekekhez. Így esett a választásunk Benedek Elekre. Gyógypedagógiai munkánk során nagy segítség számunkra a mese világa, így az író munkássága is, mellyel a mesemondó szelleme átszövi a mindennapjainkat.
Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy erre az alkalomra Heves város szülötte, Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész támogatásával egyik tanítványa, Raffay Dávid szobrot készített az iskolának, melyet a mai napig féltett kincsként őrzünk, és nagy becsben tartunk.
Visszatekintve az elmúlt időszakra, tartalmas évtizedeket tudhatunk magunk mögött, melyek tele voltak sok-sok munkával, lelkesedéssel, fáradsággal, örömmel, olykor kudarccal, de számos sikerrel, eredménnyel, melyre méltón büszkék lehetünk…. ”
Végül a főigazgató asszony köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt években, illetve távoli évtizedekben hozzájárultak a gyógypedagógiai intézmény fejlődéséhez és sikereihez.
Az ünnepi műsort az iskola énekkara nyitotta meg a Csík zenekar: Hazám, hazám című dalával. Az 5. osztályos tanulók a híres mesemondó életéről egy rövid összeállítást mutattak be.
Ezt követően az első osztályos tanulók körjátéka következett.
Az iskola két tehetséges diákja, Balog Napsugár és Balog Mária Benedek Elek: Dal a szeretetről című versét szavalta el, majd ezt követően a szakiskolás tanulók műsorát hallhatta a közönség – a zenekar, melynek neve a VOJAKI ROMANI BANDA a tanév elején szerveződött egy Heves vármegyei KI MIT TUD versenyre, amelynek zenei kategóriájában első helyezést értek el. Dankó Szilvi: Hazamegyek című dalát adták elő.
Folytatásként az alsó tagozatos tanulók mesejátéka került bemutatásra: Benedek Elek: A só címmel.
Az ünneplő közönség egy rövid összeállításban tekinthette meg a névadó óta eltelt 30 év történetét. A jubileumi szalagot Konkoly Kevin 8. osztályos tanuló kötötte fel az iskola zászlajára, majd ismét az énekkar lépett színpadra Szabó Lőrinc: Szél hozott szél visz el című versének zenei feldolgozásával.
Az ünnepi műsor folytatásaként a gyönyörűen felújított iskola előkertjében a középiskolás tanulók előadásában hangzott el a mesemondó tollából íródott Szeresd a fát! című vers, mely alatt a végzős szakiskolások emlékfát ültettek a jubileum tiszteletére. Ezt követően a Benedek Elek szobor koszorúzására került sor.
Az ünnepség állófogadással zárult, melyet a Juventus Panoráma Kft. nevében Király Lászlóné támogatott. Az ünneplő közönségnek Árvai János, az iskola korábbi igazgatója pohárköszöntőjében mondott köszönetet, hogy jelenlétükkel megtisztelték a mai rendezvényt, és további sikereket kívánt az elkövetkezendő évtizedekre.

Heves, 2024. május 30.
Pocsai Zsuzsanna
Főigazgató


VIDEÓ
https://www.facebook.com/100032406953616/videos/407036452318924Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

LXVII. Komplex Tanulmányi Verseny

kedd 23 április 2024 - 19:07:42 admin in:Egyéb
2024. április 18-án került sor a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák tanulóinak szervezett XLVII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megrendezésére. Az idei tanévben a Gyöngyösi Petőfi Sándor EGYMI volt a verseny házigazdája. Négyfős csapatok nevezhettek a vármegyei fordulóra, melynek tagjai hatodik és hetedik osztályos tanulók.
A csapat tagjai:
Balogh Zsigmond 6. osztály
Halász Ármin 6. osztály
Balogh Napsugár 7. osztály
Balogh Mária 7. osztály
Különböző tantárgyakból kellett felkészülniük a tanulóknak, majd a versenyen csapatként számot adni a megszerzett tudásukról.
A verseny tantárgyai és témakörei:
Magyar irodalom: A mesék és mondák világa - Mátyás király
Történelem: Hunyadi Mátyás, a reneszánsz uralkodó
Technika és tervezés: Mátyás király jelképeinek elkészítése
Természettudomány: Mátyás király életének jelentősebb magyarországi állomásai.
Miután az intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket, rövid eligazítás után megkezdődött a verseny. Minden állomáson egy háromtagú zsűri várta a tanulókat, akik elmondták az adott tantárgyhoz és a feladatok megoldásaihoz az instrukciókat. Az állomások közötti szünetekben a vendégeket és versenyzőket egyaránt finom falatokkal és frissítőkkel kínálták. A verseny végeztével ebéd következett, majd egy érdekes kutyás bemutatóra invitálták a versenyen résztvevőket. Ezalatt az állomások zsűri elnökei együtt összesítették az elért pontszámokat, eredményeket, majd következett a várva várt eredményhirdetés. Intézményünk tanuló szépen szerepeltek, megyei szinten harmadik helyezést értek el. A verseny nagyon szorosnak bizonyult, csapatunk csupán egyetlen egy ponttal maradtak le a második helyezett csapattól. A versenyen való kiemelkedő teljesítményéért, Balog Napsugár a magyar irodalom állomáson különdíjban részesült.
Ezúton is gratulálunk a versenyző csapat tagjainak a szép eredményért, és további sok sikert kívánunk!


Heves, 2024. április 18.
Czinkóczi Ágnes
felkészítő pedagógus, gyógypedagógus

Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
Oldal:  [1] 2 3 ... 46 47 48

Hírkategóriák

Valid XHTML 1.1  CSS Valido! tema e107 by e107wORks