Komplex 2016\2017

KOMPLEX
2016/2017.

„Legyen bennünk kitartás és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.“
/ Marie Curie/

A komplex tanulmányi versenyre készülő tanulók felkészítése minden héten, 1 foglalkozáson történt. Négyfős csapat készült a megyei fordulóra, amely minden év tavaszán kerül megrendezésre.
Több tantárgyból kellett adott témakörök alapján felkészülniük a diákoknak és a versenyen csapatként számot adni a megszerzett tudásukról. Egy tantárgy mindig egyéni versenyszámként szerepel, amely az idén a matematika volt. A csapatoknak pedig a magyar, történelem, földrajz, természetismeret és életvitel tantárgyakból kell megmutatniuk a tudásukat. Különböző játékos feladatokkal, interaktív anyaggal, feladatlapokkal próbáltuk elmélyíteni a tantárgyi ismeretanyagot. A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozásokat, amelyen a csapatban való munkálkodás az egymásra figyelés képességének elsajátítása is nagy szerepet kapott.
SNI- s tanulókként ez óriási pluszmunkát és odafigyelést igényelt. Sokszor a 6-os tanulónak előre kell tanulni a 7-es tananyag egyes részeit, vagy éppen vissza kell emlékezni az előző tanévben tanultakra, illetve a 7-es gyermeknek feleleveníteni a 6-ban, vagy 5-ben tanultakat. Ezért előfordul az, hogy tanév elején még akár két csapatra való gyermek is jelentkezik nagy örömmel, majd ahogy sűrűsödnek a feladatok, úgy fogy a kezdeti lelkesedés.
A négyfős csapat, amely végül összeáll a legjobban teljesítő diákokból, képviselte iskolánkat a színvonalas versenyen, amelyen évek óta szép eredménnyel szerepelnek diákjaink.
A csapat tagjai: Rácz Martin, Kolompár Dávid, Molnár Zsolt, Nagy Jenő.

Az idén az Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium rendezte meg a megyei fordulót, április 4.-én.
A gyerekek lelkesen és nagy izgalommal készültek a megyei fordulóra. Az előző évek szép eredményeit az idén is folytatták, ami most a 3. helyezést hozta számukra. Nagyon szoros verseny alakult ki a csapatok között, mivel minden csapat nagyon felkészült volt és nagy örömmel adtak bizonyságot tudásukról. A feladatok közel álltak a gyerekekhez, változatosak és érdekesek voltak.
Ebben a tanévben is megmutatták iskolánk tanulói, hogy kitartással és sok-sok munkával milyen szép eredményt lehet elérni…
Heves, 2017. június 15.
Csécseiné Burovincz Ágnes
Felkészítő tanár
Valid XHTML 1.1  CSS Valido! tema e107 by e107wORks