KOMPLEX 2017/2018.

KOMPLEX
2017/2018.

„Legyen bennünk kitartás és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.“
/ Marie Curie/
A komplex tanulmányi versenyre készülő tanulók felkészítése minden héten, 1 foglalkozás keretében történt. Négyfős csapat készült a megyei fordulóra, amely minden év tavaszán kerül megrendezésre.
A verseny célja a tehetséggondozás, a diákok érdeklődésének felkeltése, illetve lehetőség biztosítása a tanórán kívüli több tudás megszerzésére. Rejtett tehetségek felkutatása, számukra versenyzési lehetőség biztosítása. Ezért a kérdéssorok, feladatok egy-egy adott témakört új megközelítésben dolgoznak fel, melyeket csapatként kell megoldaniuk. Ezek a témakörök idén a magyar, történelem, földrajz, természetismeret és életvitel tantárgyakból adták fel a leckét a tanulóknak. Egy tantárgy mindig egyéni versenyszámként szerepel, amely az idén az informatika volt.
Különböző játékos feladatokkal, interaktív anyaggal, feladatlapokkal próbáltuk elmélyíteni a tantárgyi ismeretanyagot, illetve új ismereteket szerezni. A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozásokat, amelyen a csapatban való munkálkodás az egymásra figyelés képességének elsajátítása is nagy szerepet kapott.
SNI- s tanulókként ez óriási pluszmunkát és odafigyelést igényelt. Sokszor a 6-os tanulónak előre kell tanulni a 7-es tananyag egyes részeit, vagy éppen vissza kell emlékezni az előző tanévben tanultakra, illetve a 7-es gyermeknek feleleveníteni a 6-ban, vagy 5-ben tanultakat. Ezért előfordul az, hogy tanév elején még akár két csapatra való gyermek is jelentkezik nagy örömmel, majd ahogy sűrűsödnek a feladatok, úgy fogy a kezdeti lelkesedés.
A négyfős csapat, amely végül összeáll a legjobban teljesítő diákokból, képviselte iskolánkat a színvonalas versenyen, amelyen évek óta szép eredménnyel szerepelnek diákjaink.
A csapat tagjai: Kolompár Dávid 6. o. (különdíj magyar tantárgyból)
Rácz Martin 6. o.
Balog Tamás 7. o.
Csontos Zoltán 7.o.
Ebben a tanévben a hatvani Lesznai Anna EGYMI adott otthont az 53. KOMPLEX Tanulmányi Verseny megyei fordulójának.
Nagyon szoros volt a verseny a csapatok között, akik mind nagyon felkészültek voltak és nagy örömmel adtak bizonyságot tudásukról. A feladatok közel álltak a gyerekekhez, változatosak és érdekesek voltak.
Ebben a tanévben is megmutatták iskolánk tanulói, hogy kitartással és sok-sok munkával milyen szép eredményt lehet elérni… Iskolánk csapata 3. helyezést ért el.
Heves, 2018. június 25.
Csécseiné Burovincz Ágnes
Felkészítő tanár
Valid XHTML 1.1  CSS Valido! tema e107 by e107wORks