A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁRA EMLÉKEZTÜNK

szerda 08 február 2017 - 09:30:15 Administrator in:Egyéb
A Benedek Elek Általános Iskola és Szakiskola január 25-én emlékezett meg a Magyar

Kultúra Napjáról.


... Leggi tutto
Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

KARÁCSONY A BENEDEKBEN

csütörtök 12 január 2017 - 07:43:00 Administrator in:Egyéb
Az év utolsó tanítási napján, december 21-én az intézmény apraja-nagyja a tornateremben gyülekezett, hogy a legmeghittebb ünnepünket, a karácsony szépségét idézze meg.


... Leggi tutto
Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

Egészségnap a Benedek Elek Iskolában

szerda 23 november 2016 - 08:21:47 Administrator in:Egyéb
EGÉSZSÉGNAP A BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
ÉS SZAKISKOLÁBAN

2016. október 20-án egészségnapot szervezett intézményünk védőnője, Laskainé Czidor Brigitta a diákok számára.
Iskolánk több szakembert is vendégül látott ezen a napon, így Baloghné Tóth Edit és Magyar Zsanett gyógytornászokat, Bu József dietetikust és Tóth Adrienn népegészségügyi koordinátort.
A több foglalkozásból álló rendezvény először az egészséges táplálkozás témájában nyújtott felvilágosítást a tanulóknak. Mivel mindenki szeretne egészségesen élni és táplálkozni, azonban konkrét tanácsok nélkül ez bizony nehezen sikerülhet, hiszen nem lehet mindenki képzett egészségügyi szakember. A sokszínű, nem gyakran ismétlődő ételsorokat tartalmazó étrend önmagában komoly biztosítékot jelent arra, hogy minden szükséges tápanyagot megkap a szervezetünk.
Tanulóink több csoportban voltak részesei az előadásoknak, az egészséges menü összeállításának, melyhez a műanyagból készült ételminták voltak segítségükre. Ezekből készítettek reggeli, ebéd- és vacsoramenüt. Fontos momentumnak számított a napi ételmennyiség beosztása is egy teljes napra. A különféle gyümölcsturmixokból pedig ízelítőt kaptak az egészséges, cukor felhasználása nélkül készített italokból. Nem mindenkinek ízlett, azonban a dietetikus szavai rávilágítottak a túlzott cukorfelhasználásra, amely sok embert tesz cukorbeteggé. A bemutatók végén tesztlapok kitöltésével adtak számot a hallottakról.
A helyes kézmosás, a helyes tüsszentés elsajátításáról, a fertőtlenítésről is szó esett. Az UV fénnyel való megvilágítás nagy érdeklődésnek örvendett. A „vizsgálatok” befejezésekor tanulóink rajzokat készítettek a helyes kézmosás szabályairól.
A helyes táplálkozás esetén sem hanyagolható el a rendszeres testmozgás és a súlykontroll. Az energia- és tápanyag-felhasználásra egyszerű módszert jelent a testtömeg mérése: a megfelelő táplálkozás mellett – reményeink szerint - kívánatos testtömeg alakul ki, ezt a célt kell elérnünk. Ebben segítettek a gyógytornászok, akik az intézmény tornatermében mozgatták meg a fiatalok izmait.
Köszönjük védőnőnknek a közreműködést, a tartalmas délelőttöt!Hozzászólások    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
Oldal:  1 2 3 ... 21 [22] 23 24

Hírkategóriák

Valid XHTML 1.1  CSS Valido! tema e107 by e107wORks